Hvorfor en karriere i EU?

Forside > Hvorfor en karriere i EU?

En mulighed for at gøre en forskel for Europa

Leder du efter en spændende, ny karriere i et dynamisk miljø, hvor der køres i højt gear? Så er EU svaret. Uanset om du arbejder i en EU-institution eller et EU-agentur, vil du opleve et både stimulerende og udfordrende arbejdsmiljø. EU lægger vægt på at få ansøgere fra alle samfundslag, så en karriere i EU betyder, at du kommer til at arbejde med en mangfoldig og multikulturel gruppe af kolleger. Du får også mulighed for virkelig at udnytte dine sprogfærdigheder. De fleste stillinger i EU kræver, at du taler mindst to EU-sprog. Hvis du får en karriere i EU, vil du kunne forbedre dine sprogkundskaber yderligere ved at deltage i sprogkurser. Desuden får alle nye medarbejdere støtte til at udnytte deres fulde potentiale inden for den karriere, de har valgt. De ansøgere, der bliver ansat, får en konkurrencedygtig løn.

EU tilbyder ikke blot et væld af karrieremuligheder i en af de levende og kulturelt mangfoldige byer Bruxelles, Luxembourg og Strasbourg, men også en række jobs i agenturerne, som ligger i mange forskellige byer i Europa, og i EU-delegationerne i hele verden.

Et interessant og udfordrende arbejde

I EU-institutionerne kan du komme til at arbejde med de store spørgsmål, du læser om i aviserne hver dag: klimaforandringer, migration, sikkerhed, handel eller mobilkommunikation for bare at nævne nogle få.


Jobmobilitet

Vi tilbyder ikke "et job for livet", men "et liv med forskellige job". Gennem vores interne jobmobilitetsordning kan du flytte mellem tjenestegrene og institutioner.

En karriere i Bruxelles eller Luxembourg

En karriere i EU starter for det meste i enten Bruxelles eller Luxembourg. De er begge yderst åbne, grønne, internationale og kosmopolitiske byer baseret i hjertet af Europa.

Bidrag til Europas fremtid

Du kommer ikke til at arbejde på at øge en virksomheds overskud, men på at forbedre livet for over 500 millioner europæiske borgere. Det er en udfordring og et privilegium hver dag.

Et internationalt arbejdsmiljø

Du vil møde kolleger fra alle 28 medlemslande på daglig basis. Det multinationale og flersprogede arbejdsmiljø er meget berigende og stimulerende. Der er også mulighed for at arbejde i EU's agenturer rundt om i Europa og på EU's delegationer over hele verden.


Mangfoldighed og lighed

Du kan komme til at arbejde med forskelligartede og dygtige kolleger. Som arbejdsgiver anvender EU ingen form for forskelsbehandling, hverken på grund af køn, race, hudfarve, etnisk eller social oprindelse, genetiske anlæg, sprog, religion eller tro, politiske og andre anskuelser, tilhørsforhold til et nationalt mindretal, formueforhold, afstamning, handicap, alder eller seksuel orientering. Alle har lige mulighed for at vise sine evner under udvælgelsesproceduren.