Γιατί να εργαστώ στην ΕE;

Αρχική σελίδα > Γιατί να εργαστώ στην ΕE;

Μια ευκαιρία να αλλάξετε τα πράγματα στην Ευρώπη

Αναζητάτε μια συναρπαστική νέα σταδιοδρομία, σε ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον; Δεν χρειάζεται να ψάξετε αλλού, τη σταδιοδρομία αυτή μπορεί να σας την προσφέρει η ΕΕ. Τόσο τα όργανα όσο και οι οργανισμοί της ΕΕ παρέχουν ένα εργασιακό περιβάλλον με πολλά κίνητρα και προκλήσεις για όλους τους εργαζομένους. Η ΕΕ δέχεται υποψηφίους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, επομένως μια σταδιοδρομία στην ΕΕ σημαίνει συνεργασία με ποικίλες και πολυπολιτισμικές ομάδες συναδέλφων. Θα μπορέσετε επίσης να αξιοποιήσετε απόλυτα τις ξένες γλώσσες που γνωρίζετε, καθώς οι περισσότερες θέσεις στην ΕΕ απαιτούν τη γνώση τουλάχιστον δύο γλωσσών της ΕΕ. Ως εργαζόμενοι στην ΕΕ θα μπορέσετε να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας γνώσεις παρακολουθώντας μαθήματα ξένων γλωσσών. Επίσης, παρέχεται υποστήριξη σε όλα τα νέα μέλη του προσωπικού ώστε αυτά να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ικανότητές τους στη σταδιοδρομία που επέλεξαν. Σε όσους προσλαμβάνονται προσφέρεται ελκυστικός μισθός.

Η ΕΕ προσφέρει πληθώρα ευκαιριών σταδιοδρομίας στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο και σε άλλες πόλεις της ΕΕ. Προσφέρει επίσης πολυάριθμες θέσεις σε οργανισμούς που εδρεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε αντιπροσωπείες της ΕΕ σε όλον τον κόσμο.

Μια ενδιαφέρουσα εργασία γεμάτη προκλήσεις

Εργαζόμενοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα ασχολείστε με σημαντικά ζητήματα που τροφοδοτούν τα μέσα ενημέρωσης καθημερινά, όπως, η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών, το εμπόριο, η κινητή επικοινωνία, και άλλα πολλά.

Ομάδα ατόμων που διαβάζουν πληροφορίες σε τοίχο.

Εργασιακή κινητικότητα

Δεν προσφέρουμε «μια θέση για μια ζωή» αλλά μια «ζωή με πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας». Μέσω του συστήματος εσωτερικής κινητικότητας μπορείτε να μετακινείστε ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες και στα διάφορα όργανα.

Σταδιοδρομία στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο

Κατά κανόνα θα ξεκινήσετε τη σταδιοδρομία σας στις Βρυξέλλες ή στο Λουξεμβούργο. Και οι δύο πόλεις είναι εξαιρετικά φιλικές, με πολύ πράσινο, με διεθνή και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, και βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης.

Συμβολή στο μέλλον της Ευρώπης

Δεν θα εργάζεστε για να αυξήσετε τα κέρδη μιας επιχείρησης αλλά για να βελτιώσετε τη ζωή 450 περίπου εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών. Αυτό είναι πρόκληση και προνόμιο, σε καθημερινή βάση.

Διεθνές εργασιακό περιβάλλον

Καθημερινά θα συναντάτε συναδέλφους που προέρχονται από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ένα πολυεθνικό και πολυγλωσσικό εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ εποικοδομητικό και προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση. Θα μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε δυνατότητες εργασίας στους οργανισμούς της ΕΕ που εδρεύουν σε διάφορα κράτη της Ευρώπης καθώς και σε αντιπροσωπείες της ΕΕ σε όλο τον κόσμο.

Ένα κτίριο της ΕΕ με σημαίες.

Πολυμορφία και ισότητα

Θα έχετε την ικανοποίηση να εργάζεστε με διαφορετικούς και ταλαντούχους συναδέλφους. Ως εργοδότης, η EΕ δεν εφαρμόζει διακρίσεις για κανένα λόγο π.χ. λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών ή άλλων φρονημάτων, υπαγωγής σε εθνική μειονότητα, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Κατά τις διαδικασίες επιλογής θα σας δοθούν ίσες ευκαιρίες για να αποδείξετε τις ικανότητές σας. 

Ομάδα ατόμων.