Prednosti zapošljavanja u institucijama EU-a

Početna stranica > Prednosti zapošljavanja u institucijama EU-a

Prilika da damo svoj doprinos Europi

Tražite uzbudljivu novu karijeru u dinamičnoj i živoj sredini? EU je pravo mjesto za vas. Bila riječ o instituciji ili agenciji EU-a, EU svakom nudi stimulativno i izazovno radno mjesto. EU prihvaća kandidate različitih zanimanja, pa karijera u EU-u znači rad u raznolikom i multikulturnom okruženju. Dobit ćete i priliku da maksimalno iskoristite svoje znanje jezika. Za većinu radnih mjesta u EU-u nužno je da govorite barem dva jezika EU-a. Započnite karijeru u EU-u i moći ćete pohađanjem jezičnih tečajeva još više obogatiti svoje znanje jezika. Svakom novom članu osoblja pružit će se potpora kako bi u odabranoj karijeri ostvario svoj puni potencijal. Svi uspješni kandidati dobit će atraktivnu plaću.

EU nudi brojne mogućnosti zapošljavanja u Bruxellesu, Luxembourgu i drugim gradovima EU-a. Nudi i brojna radna mjesta u agencijama sa sjedištima u cijeloj Europi i u delegacijama EU-a u cijelom svijetu.

Više informacija o tome što je EU i što čini možete saznati iz ovog vodiča (dostupan na 24 jezika).

Zanimljiv i izazovan posao

U institucijama EU-a možete raditi na važnim pitanjima o kojima svakodnevno čitate u novinama: klimatske promjene, migracije, sigurnost i zaštita, trgovina, mobilne komunikacije samo su neka od tih pitanja.

Skupina ljudi gleda neke informacije na zidu.

Radna mobilnost

Ne nudimo posao za cijeli život, nego raznolike poslove tijekom cijelog radnog vijeka. Zahvaljujući internom sustavu radne mobilnosti moguće je prelaziti u druge službe i institucije.

Radno mjesto u Bruxellesu ili Luxembourgu

Prvo radno mjesto obično je u Bruxellesu ili Luxembourgu. Oba su grada iznimno otvorena prema svima, prepuna zelenila, međunarodnoga i kozmopolitskoga ozračja i oba se nalaze u središtu Europe.

Vaš doprinos budućnosti Europe

Ne radi se zato da se poveća dobit nekog poduzeća, nego zato da se poboljša život oko 450 milijuna građana Europe. Svakodnevni je to izazov, ali i povlastica.

Međunarodno radno okruženje

Svakodnevno ćete upoznavati kolege iz svih država članica EU-a. Višenacionalno, višejezično radno okruženje obogaćuje i motivira. Brojne su prilike i za rad u agencijama EU-a u cijeloj Europi te delegacijama EU-a u cijelom svijetu.

Zgrada EU-a ispred koje su zastave.

Različitost i jednakost

Užitak je raditi s različitim i nadarenim kolegama. Kao poslodavac EU ne diskriminira ni na kojoj osnovi, primjerice spola, rase, boje kože, etničkog ili socijalnog podrijetla, genetskih obilježja, jezika, vjere ili uvjerenja, političkog ili drugog nazora, pripadnosti nacionalnoj manjini, imovine, rođenja, invaliditeta, dobi ili spolne orijentacije. I vi ćete jednako kao i drugi tijekom postupaka odabira dobiti priliku pokazati svoje sposobnosti. 

Skupina ljudi.