Miért érdemes az EU-nál dolgozni?

Kezdőlap > Miért érdemes az EU-nál dolgozni?

Alakítsa velünk együtt Európa jövőjét!

Izgalmas, új karrierre vágyik? Dinamikus, pörgős munkakörnyezetben szeretne dolgozni? Mindezt megtalálhatja az Európai Uniónál! Az uniós intézmények és ügynökségek inspiráló, kihívásokkal teli munkaköröket kínálnak leendő munkatársaiknak. Az EU az élet minden területéről várja a jelentkezőket. Aki az Uniónál helyezkedik el, biztos lehet abban, hogy sokszínű, multikulturális közegben végzi majd munkáját. Arra is lehetősége lesz, hogy kamatoztassa nyelvtudását, a legtöbb uniós álláshely betöltéséhez ugyanis legalább két hivatalos uniós nyelv ismerete szükséges. Felvételét követően nyelvtanfolyamokon is részt vehet, ahol továbbfejlesztheti nyelvi készségeit. Az újonnan felvett uniós alkalmazottak mindegyike segítséget kap ahhoz, hogy választott pályáján kiteljesítse magát. Minden sikeres jelentkező versenyképes jövedelemre számíthat.

Az Európai Unió a karrierlehetőségek széles választékát kínálja Brüsszelben, Luxembourgban és más városokban, valamint számtalan állást hirdet Európa-szerte működő ügynökségein és a világ más országaiban kihelyezett küldöttségein.

Az Európai Unióról és annak tevékenységeiről ebből a kiadványból tájékozódhat bővebben (a dokumentum 24 nyelven olvasható).

Érdekes és kihívásokban gazdag karrier

Az uniós intézményeknél dolgozó alkalmazottak olyan fontos témákkal foglalkozhatnak, amelyekről nap mint nap hallani a hírekben: éghajlatváltozás, migráció, biztonság és védelem, kereskedelem, mobiltávközlés – csak hogy néhány említsünk.

Falra kifüggesztett adatokat tanulmányozó emberek

Munkahelyi mobilitás

Nem egy életre szóló állást kínálunk, hanem egy életen át tartó, folyamatosan megújuló szakmai pályafutást. Belső munkahelyi mobilitási programunknak köszönhetően munkatársaink bizonyos időközönként állást válthatnak a különböző uniós intézmények és szervezeti egységek között.

Irány Brüsszel vagy Luxembourg

A sikeres pályázók első állásának helyszíne rendszerint Brüsszel vagy Luxembourg. Mindkét város Európa szívében helyezkedik el. Jóllehet különböznek egymástól, Brüsszel és Luxembourg egyaránt befogadó szellemű, nemzetközi hangulatú és zöldterületekben bővelkedő város.

A tét Európa jövője

Munkatársaink nem egy profitorientált cég bevételét hivatottak növelni; munkájuk célja, hogy megkönnyítsék a kb. 450 millió európai uniós polgár életét. Ez nap mint nap kihívást jelent, ám különleges kiváltság is.

Nemzetközi munkakörnyezet

Az EU intézményeinél az uniós tagállamok polgárai állnak egymással napi kapcsolatban. Ez a nemzetközi, többnyelvű munkakörnyezet érdekes és változatos közeget biztosít munkatársainknak. A sikeres pályázóknak nemcsak az EU intézményeinél lesz lehetőségük elhelyezkedni, hanem a különböző tagországokban működő uniós ügynökségeknél vagy a világ más részén fenntartott uniós küldöttségeknél is.

Uniós épület, előtte zászlók

Sokszínűség és egyenlőség

Ha az EU-nál dolgozik, biztos lehet abban, hogy érdekes, tehetséges és szakmailag felkészült munkatársakkal lesz körülvéve. Munkáltatóként az EU semmilyen megkülönböztetést nem alkalmaz faj, nem, bőrszín, etnikai vagy társadalmi hovatartozás, genetikai tulajdonság, nyelv, vallás vagy más világnézeti meggyőződés, politikai vagy egyéb nézet, nemzeti kisebbséghez tartozás, vagyoni helyzet, születés, fogyatékosság, életkor vagy szexuális irányultság alapján. A kiválasztási eljárás során mindenki egyenlő esélyekkel adhat számot képességeiről. 

Emberek csoportja