Waarom bij de EU werken?

Startseite > Waarom bij de EU werken?

Een kans om een concrete bijdrage te leveren aan Europa

Op zoek naar een opwindende carrière in een dynamische omgeving? Bij de EU bent u daarvoor aan het juiste adres. Of u nu aan de slag gaat bij een van haar instellingen of bij een agentschap, de EU biedt al haar medewerkers een stimulerende en uitdagende werkomgeving. Solliciteren is mogelijk voor mensen met zeer uiteenlopende opleidingen en ervaring. Werken bij de EU is ook werken met collega's met allerlei culturele achtergronden. En u kunt ook optimaal profiteren van uw talenkennis. Voor de meeste banen moet u al minstens twee EU-talen kennen. Maar eenmaal in dienst kunt u via taalcursussen uw talenkennis nog verruimen. Als nieuwkomer krijgt u bovendien alle steun om te zorgen dat uw capaciteiten volledig tot hun recht komen. De EU biedt u ook nog eens een aantrekkelijk salaris.

Er zijn tal van carrièremogelijkheden, niet alleen in Brussel, Luxemburg en andere steden in de EU, maar ook bij de agentschappen in de hele EU en bij de EU-delegaties in de rest van de wereld.

In deze gids (beschikbaar in 24 talen) vindt u meer informatie over wat de EU is en wat ze doet.

Interessant en uitdagend werk

Bij de EU-instellingen kunt u zich bezighouden met de grote vraagstukken die elke dag in het nieuws zijn: klimaatverandering, migratie, veiligheid, handel en mobiele communicatie, om er maar een paar te noemen.

Een groep mensen kijkt naar informatie op een wand.

Een gevarieerde carrière

We bieden geen “baan voor het leven”, maar wel een leven lang gevarieerd werk. Dankzij onze regeling voor interne mobiliteit kunt u gemakkelijk overstappen naar andere instellingen en afdelingen.

Een carrière in Brussel of Luxemburg

Gewoonlijk start u uw carrière in Brussel of Luxemburg. Het zijn allebei bijzonder gastvrije, groene, internationale en kosmopolitische steden in het hart van Europa.

Bouw mee aan de toekomst van Europa

Uw werk draait niet om de winst van een bedrijf, maar om de levensomstandigheden van ongeveer 450 miljoen Europeanen. Dat is een uitdaging en een voorrecht, elke dag opnieuw.

Internationale werkomgeving

U werkt dagelijks samen met collega’s uit alle EU-lidstaten. De internationale, meertalige werkomgeving is erg verrijkend en stimulerend. U kunt ook gaan werken bij een van de EU-agentschappen op verschillende plaatsen in Europa, of bij een van de EU-delegaties elders in de wereld.

Een EU-gebouw met vlaggen ervoor.

Diversiteit en gelijkheid

U werkt samen met getalenteerde collega’s met een zeer uiteenlopende achtergrond. De EU maakt geen onderscheid op basis van geslacht, ras, kleur, etnische of sociale afkomst, genetische kenmerken, taal, godsdienst of overtuiging, politieke of andere denkbeelden, het behoren tot een nationale minderheid, vermogen, geboorte, handicap, leeftijd, seksuele geaardheid enz. Iedereen krijgt tijdens de selectieprocedure dezelfde kansen om zijn of haar kwaliteiten te laten zien. 

Een groep mensen.