Ce înseamnă o carieră UE

Acasă > Ce înseamnă o carieră UE

Șansa de a aduce o schimbare în Europa

Vă doriți o carieră nouă și interesantă, într-un mediu care evoluează rapid? Instituțiile și agențiile europene vă așteaptă! Veți găsi aici locuri de muncă stimulante și incitante pentru oricine. UE recrutează candidați din toate statele membre, cu experiență educațională și profesională cât se poate de variată. Prin urmare, veți lucra într-un mediu eterogen și multicultural. În plus, veți avea posibilitatea să vă utilizați la maximum competențele lingvistice, deoarece majoritatea posturilor necesită cunoașterea a cel puțin două limbi oficiale ale UE. Instituțiile și agențiile UE încurajează perfecționarea continuă. De aceea, vă vor oferi posibilitatea de a participa la cursuri de limbi străine și vă vor ajuta să vă atingeți potențialul maxim în cariera pe care v-ați ales-o. Un avantaj care nu poate fi trecut cu vederea? Salariile atractive.

UE oferă o multitudine de oportunități de carieră în Bruxelles, Luxemburg și în alte orașe din UE. De asemenea, propune numeroase posturi în agenții situate în diferite țări ale Europei și în delegații ale UE din întreaga lume.

Citiți acest ghid (disponibil în 24 de limbi) pentru a afla mai multe despre ce este și ce face UE.

Muncă interesantă și motivantă

Veți putea lucra pe marile dosare despre care citiți zilnic în presă: schimbări climatice, migrație, siguranță și securitate, comerț, comunicații mobile, ca să menționăm doar câteva dintre ele.

Grup de oameni citind informații pe un perete.

Mobilitate profesională

Nu veți fi blocat pe un post toată viața. Programul nostru de mobilitate profesională vă permite să vă mutați dintr-un departament în altul și dintr-o instituție în alta.

O carieră la Bruxelles sau Luxemburg

În mod normal, vă veți începe cariera în instituțiile UE la Bruxelles sau la Luxemburg. Ambele orașe, situate în inima Europei, sunt primitoare, verzi și cosmopolite.

Impact asupra viitorului Europei

Nu veți lucra pentru a crește profitul unei întreprinderi, ci pentru a îmbunătăți viețile a aproape 450 de milioane de cetățeni europeni. Este zi de zi o provocare, dar și un mare privilegiu.

Un mediu de lucru internațional

În fiecare zi puteți interacționa cu colegi din toate statele membre – un mediu multinațional și multilingv plin de potențial. Aveți, de asemenea, posibilitatea să lucrați în agențiile UE din toată Europa și în delegațiile UE din întreaga lume.

Clădire a unei instituții UE, cu drapele în față.

Egalitate și diversitate

Veți lucra alături de colegi cu experiențe educaționale, profesionale și personale din cele mai diverse. Instituțiile UE nu discriminează candidații pe niciun criteriu (sex, rasă, culoare, origine etnică sau socială, trăsături genetice, limbă, religie sau convingeri, opinii politice sau de alt tip, apartenență la o minoritate națională, avere, naștere, handicap, vârstă, orientare sexuală etc.). Pe parcursul procedurilor de selecție, veți avea șanse egale de a vă demonstra abilitățile. 

Grup de persoane.