Zakaj izbrati poklicno pot v instituciji EU

Domača stran > Zakaj izbrati poklicno pot v instituciji EU

Možnost vpliva na prihodnost Evrope

Če iščete zanimivo novo poklicno pot v dinamičnem, hitro razvijajočem se okolju, je EU pravi naslov. Ne glede na to, ali delate v instituciji ali agenciji EU, EU vsakomur ponuja zanimivo delovno mesto s številnimi izzivi. Prijavijo se lahko državljani iz vseh družbenih okolij, saj poklicna pot v EU pomeni delo v raznolikem in večkulturnem okolju. Tudi svoje jezikovne spretnosti boste lahko kar najbolj učinkovito uporabili. Za večino delovnih mest v EU je potrebno znanje vsaj dveh jezikov EU. Z zaposlitvijo v EU boste lahko svoje jezikovno znanje še izboljšali z obiskovanjem jezikovnih tečajev. Tudi sicer bo novim zaposlenim na voljo podpora, da bodo lahko na izbrani poklicni poti v celoti uresničili svoj potencial. Uspešne kandidate čaka tudi konkurenčna plača.

EU ponuja številne poklicne priložnosti v Bruslju, Luxembourgu in drugih mestih EU. Ponuja tudi številna delovna mesta v agencijah s sedežem po vsej Evropi in v delegacijah EU po vsem svetu.

Zanimivo in izzivov polno delo

V institucijah EU lahko obravnavate pomembna vprašanja, o katerih vsak dan berete v časopisih: podnebne spremembe, migracije, varnost in zaščita, trgovina, mobilne komunikacije, če jih naštejemo samo nekaj.

Skupina ljudi, ki berejo informacije na zidu.

Zaposlitvena mobilnost

Ne ponujamo zaposlitve za vse življenje, temveč vse življenje različne zaposlitve. Z našo notranjo shemo zaposlitvene mobilnosti lahko zamenjujete službe in institucije.

Poklicna pot v Bruslju ali Luxembourgu

Običajno se poklicna pot začne v Bruslju ali Luxembourgu. Obe mesti sta izredno gostoljubni, zeleni, mednarodni in svetovljanski ter se nahajata v središču Evrope.

Vaš prispevek k prihodnosti Evrope

Ne boste delali, zato da bi povečali dobiček podjetja, temveč da bi izboljšali življenje približno 450 milijonov evropskih državljanov. To bo vaš vsakdanji izziv in privilegij.

Mednarodno delovno okolje

Vsak dan se boste srečevali s kolegi iz vseh držav članic EU. Večnacionalno, večjezično delovno okolje bogati in stimulira. Zaposlili se boste lahko tudi v agencijah EU, ki imajo sedež v različnih državah EU, in v delegacijah EU po svetu.

Poslopje EU, v ospredju zastave.

Različnost in enakost

Z veseljem boste lahko sodelovali z različnimi in talentiranimi kolegi. EU kot delodajalka ne diskriminira na nobeni podlagi, denimo na podlagi spola, rase, barve kože, etničnega ali socialnega porekla, genetskih značilnosti, jezika, vere ali prepričanja, političnega ali drugega mnenja, pripadnosti narodnostni manjšini, premoženja, rojstva, invalidnosti, starosti ali spolne usmerjenosti. V izbirnem postopku boste imeli enake možnosti, da pokažete svoje sposobnosti. 

Skupina ljudi.