Gyakran feltett kérdések

Home > Gyakran feltett kérdések > Contract agents > További kérdések

További kérdések

Milyen típusú szerződést fognak ajánlani nekem?

A szolgálat igényeitől és az adott intézmény jogi hátterétől függően Ön a felvételkor ún. „3a” vagy „3b” szerződést írhat alá. A szerződéses megállapodásról a pályázati felhívás III. mellékletének 5. pontjában további információkkal szolgálunk.

tovább

Mi a kezdő fizetése egy szerződéses alkalmazottnak?

A havi alapilletmények az első fizetési fokozatban az alábbiak (40 órás munkahét, 2015. július 1-jei adatok): IV. besorolási csoport (13–18. besorolási osztály): 3246–6020 euróIII. besorolási csoport (8-12. besorolási osztály): 2536–4156 euróII. besorolási csoport (4-7. besorolási osztály): 1980–2869 euróI. besorolási csoport (1-3. besorolási osztály): 1907–2869 euró A foglalkoztatási feltételekkel kapcsolatban további információk találhatók a személyzeti szabályzatban. A tisztviselők és a szerződéses alkalmazottak illetményének legújabb változásairól itt olvashat.

tovább

Minél több pontot érek el a kiválasztási teszteken, annál nagyobb az esélyem, hogy felvesznek?

Nem. A teszteken csak „megfelelt” vagy „nem felelt meg” értékelés szerezhető. A pontszámokat (EPSO-fiókján keresztül) csak Ön láthatja. A felvételi szolgálatok csak azt látják, hogy egy adott pályázó megfelelt-e a teszteken. Mivel a jelentkezés státuszával kapcsolatban minden szükséges információ hozzáférhető a pályázók adatbázisában, a teszteken elért eredményéről Önnek nem kell külön értesítenie a felvételi szolgálatokat.

tovább

Módosíthatom-e az adataimat a jelentkezés érvényesítése után?

A folyamatos CAST-eljárások kivételével a jelentkezést nem lehet annak érvényesítése után módosítani, mivel az EPSO azonnal megkezdi az adatok feldolgozását (további információk a CAST-eljárásról). A folyamatos CAST-eljárás esetén a pályázók az érvényesítés után is frissíthetik jelentkezési adataikat. Arra buzdítjuk őket, hogy ezt félévente tegyék is meg, mert a frissítéssel jelentkezésük aktív marad, így a munkaerőt felvenni kívánó szervezeti egységek továbbra is látni fogják adataikat és tudni fogják, hogy a jelentkezés még mindig érvényes. Önéletrajzát Ön bármikor frissítheti EPSO-...

tovább

Melyek az uniós intézményeknél dolgozó szerződéses alkalmazottak kötelességei?

A szerződéses (CAST) alkalmazottak fizikai vagy adminisztratív kisegítő-szolgáltató feladatokat látnak el, vagy az olyan szakterületeken folytatott tevékenységeket segítik, ahol nem állnak kellő számban rendelkezésre megfelelő szaktudású tisztviselők. A szerződéses alkalmazottakat az intézmények határozott időre veszik fel, a munka jellegétől függően gyakran egy rövidebb, 6–12 hónapos időszakra szóló első szerződéssel, amelyet később meghosszabbíthatnak. Egyes uniós szervek esetében előfordul, hogy a határozott idejű szerződést határozatlan idejűre módosíthatják.

tovább

Mit jelentenek a különböző besorolási csoportok?

A szerződéses alkalmazottak állások széles körét tölthetik be, amelyekhez más-más szintű képesítésre van szükség. Ezeket az állásokat az elvégzendő feladatoktól függően négy besorolási csoportba osztjuk: I. – fizikai vagy adminisztratív kisegítő-szolgáltató feladatok II. – irodai és titkári feladatok, irodavezetés és más egyenértékű feladatok III. – végrehajtási feladatok, tervezés, könyvelés és más hasonló technikai feladatok IV. – igazgatási, tanácsadói, nyelvi és más hasonló technikai feladatok Kérjük, olvassa el az Európai Bizottság szabályait a szerződéses alkalmazottak...

tovább

Választ kapott a kérdésre?

Igen Nem