Usein kysyttyä

EPSO-tili

Olen vammainen enkä pysty luomaan tai käyttämään EPSO-tiliäni tarvitsemillani teknisillä apuvälineillä. Mitä teen?

Esteettömyys on erittäin tärkeä periaate EPSOlle. Kehitämme jatkuvasti tiedotuksemme ja valintamenettelyjemme esteettömyyttä. Jos sinulla on ongelmia EPSO-tilisi tai sivustomme esteettömyyden kanssa, ota meihin yhteyttä välittömästi, kuvaile ongelma ja anna mahdollinen parannusehdotuksesi. Lisätietoja EPSOn työstä esteettömyyden parantamiseksi on Yhtäläiset mahdollisuudet -osiossa.

lisää

En pysty kirjautumaan EPSO-tililleni. Mitä minun pitäisi tehdä?

Tarkista, että käytät oikeaa käyttäjätunnusta ja salasanaa (ks. Unohtuiko käyttäjätunnus?  Unohtuiko salasana?). Huom. Saat luoda vain yhden EPSO-tilin. Jos EPSO-tilisi on jo poistettu, voit kuitenkin luoda uuden tilin tulevia hakemuksiasi varten. EPSO-tilisi on voitu poistaa henkilötietojen suojaa koskevien EPSOn tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. EPSO poistaa säännöllisesti seuraavia tilejä:

lisää

Mikä on EPSO-tili?

EPSO-tili on sähköinen tili, jossa ovat henkilötietosi ja kaikki EPSO-valintamenettelyihin tekemäsi hakemukset. Voit luoda EPSO-tilin tai kirjautua olemassa olevalle tilillesi EPSOn verkkosivuilla olevan linkin kautta. EU:n henkilöstövalintatoimisto (EPSO) lähettää viestejä hakijoille heidän EPSO-tilinsä kautta. Sen vuoksi sinun kannattaa seurata EPSO-tiliäsi vähintään kahdesti viikossa.  Jos sinulla ei vielä ole EPSO-tiliä, sinun on luotava se ennen hakemista.

lisää

Miten hakemus tehdään?

Hakemus tehdään sähköisesti EPSOn verkkosivuilla. Hakemuksen tekemiseen tarvitaan EPSO-tili. Jos sinulla ei vielä ole EPSO-tiliä, luo se hakuoppaan ohjeiden mukaisesti.

lisää

Löysitkö vastauksen kysymykseesi?

Kyllä En