Praktik

Vill du prova på hur det är att jobba på en EU-institution? Då kan du söka praktik hos oss.

Varje år får cirka 1 900 unga chansen att lära sig mer om EU och utveckla sina yrkeskunskaper och personliga egenskaper genom EU:s praktikprogram. De flesta EU-institutioner erbjuder praktik på mellan tre och fem månader för unga universitets- och högskoleutbildade.

Det finns praktikplatser inom en rad områden som ger dig en bra inblick i EU:s arbete. Arbetsuppgifterna beror på var du placeras. Du kan få syssla med konkurrenslagstiftning, personalfrågor, miljöpolitik, kommunikation och mycket annat.

Institutionerna väljer själva ut sina praktikanter. Läs mer nedan. Observera att alla lediga praktikplatser kanske inte finns på den här webbplatsen.

 

Praktik

Första ansökningsdag: 29/04/2019 - 00:00
Sista ansökningsdag: ingen sista ansökningsdag
Tjänsteorter: Ljubljana (Slovenien)

 

Praktikprogrammet riktar sig i första hand till unga akademiker, utan att utesluta dem som, inom ramen för ett livslångt lärande, nyligen har tagit en akademisk examen och är på väg att inleda en ny yrkeskarriär. 

Vem kan söka? 

  • Du som är EU-medborgare och har fyllt 18 år.
  • Du måste också ha en avslutad högskole- eller universitetsutbildning på minst tre år enligt normal studietakt, styrkt med ett examensbevis från ett EU-land eller ett intyg om likvärdighet som utfärdats av myndigheterna i ett EU-land.
  • Du får inte delta eller ha deltagit i någon form av praktik vid en EU-institution eller ett EU-organ eller ha eller ha haft någon form av anställning vid en EU-institution eller EU-organ.

Hur lång är praktiken? 6 månader

Får jag lön? Ja, 600 euro i månadsbidrag plus 350 euro i logiersättning per månad

Startdatum: 1 september och 1 mars