Πρακτική άσκηση

Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση σταδιοδρομίας στα όργανα της ΕΕ, γιατί δεν κάνετε αίτηση για πρακτική άσκηση;

Κάθε χρόνο, περίπου 1.900 νέοι έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να μάθουν περισσότερα για την ΕΕ χάρη στα προγράμματα πρακτικής άσκησης. Τα περισσότερα όργανα της ΕΕ διοργανώνουν περιόδους πρακτικής άσκησης διάρκειας 3 έως 5 μηνών για νέους πτυχιούχους πανεπιστημίου.

Θέσεις πρακτικής άσκησης υπάρχουν διαθέσιμες σε πάρα πολλούς τομείς και σας προσφέρουν τη δυνατότητα να δείτε από κοντά πώς λειτουργεί η ΕΕ. Το περιεχόμενο της εργασίας σας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την υπηρεσία στην οποία θα τοποθετηθείτε. Μπορεί να ασχοληθείτε με τη νομοθεσία για τον ανταγωνισμό, τους ανθρώπινους πόρους, την περιβαλλοντική πολιτική, την επικοινωνία και άλλα πολλά.

H διαδικασία επιλογής των ασκουμένων διεκπεραιώνεται κάθε φορά ξεχωριστά από τα ίδια τα όργανα ή τους οργανισμούς της ΕΕ. Δείτε παρακάτω τις διαθέσιμες ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Σημειώστε ότι ενδεχομένως να μην εμφανίζονται όλες οι ευκαιρίες σ΄αυτόν τον ιστότοπο.

 

Πρακτική άσκηση

Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων: 29/04/2019 - 00:00
Προθεσμία: καμία προθεσμία υποβολής αίτησης
Τόπος/οι:: Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)

 

Το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης απευθύνεται κυρίως σε νέους πτυχιούχους πανεπιστημίου, χωρίς να αποκλείονται και όσοι, στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης, απέκτησαν πρόσφατα πτυχίο πανεπιστημίου και ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. 

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση: 

  • Υπήκοοι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών.
  • Οι αιτούντες πρέπει να έχουν επίπεδο σπουδών που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές πιστοποιούμενες με πτυχίο (το οποίο έχει αποκτηθεί σε κράτος μέλος της ΕΕ ή συνοδεύεται από πιστοποιητικό ισοτιμίας που έχει εκδοθεί από αρχή κράτους μέλους), εφόσον η κανονική περίοδος των πανεπιστημιακών σπουδών είναι τρία ή περισσότερα έτη.
  • Οι αιτούντες πρέπει να μην έχουν ήδη συμμετάσχει σε καμία πρακτική εκπαίδευση σε όργανο ή οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε να έχουν ήδη εργαστεί σε όργανο ή οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διάρκεια: 6 μήνες

Αμειβόμενη θέση: Ναι. 600 ευρώ (μηνιαία αμοιβή) και 350 ευρώ (επίδομα στέγασης).

Ημερομηνίες έναρξης: 1η Σεπτεμβρίου ή 1η Μαρτίου.