Logo van de Europese Commissie

Ik heb mij na 1/1/2023 ingeschreven voor een vergelijkend onderzoek: Hoe moet ik mijn bewijsstukken uploaden/linken?

U moet gescande kopieën van de relevante documenten indienen om de gegevens te staven die u in uw sollicitatieformulier heeft ingevuld. U moet deze dan:

A. uploaden naar uw EPSO-account,
B. linken aan uw sollicitatieformulier.

Nadere informatie over de te uploaden bewijsstukken vindt u in de algemene bepalingen betreffende algemene vergelijkende onderzoeken in de bijlage bij de aankondiging van het vergelijkend onderzoek.

In de aankondiging van het vergelijkend onderzoek is tevens vermeld binnen welke termijn u de gescande kopieën van de documenten moet uploaden (naar uw EPSO-account) en aan uw sollicitatie moet linken.

A. Documenten naar uw EPSO-account uploaden

Upload de gescande kopieën eerst naar uw EPSO-account door daar te klikken op “Bewijsstukken uploaden”.

Het gaat bijvoorbeeld om kopieën van:

1. identiteitskaart/paspoort;
  2. onderwijs en opleiding;
  3. werkervaring;
  4. andere documenten.

U kunt maximaal 20 bestanden uploaden voor de categorieën 1, 2 en 4 en maximaal 50 bestanden voor categorie 3 (max. 2 MB per bestand).

De extensie moet pdf of jpg zijn. Andere bestandsformaten worden niet ondersteund.

Wijzig de naam van uw document in geval van een foutmelding: gebruik slechts één punt voor de bestandsnaamextensie (pdf, jpg) en geen speciale tekens (_-/ enz.) of spaties in de bestandsnaam.

U kunt een eerder geüpload document bekijken door op het icoontje (in de vorm van een oog) te klikken en een document verwijderen door op de prullenbak te klikken. Enkel documenten die nog niet of niet langer aan een sollicitatie gelinkt zijn, kunnen verwijderd worden.

B. Documenten aan uw sollicitatie linken

Nadat u de documenten naar uw EPSO-account heeft geüpload, moet u deze linken aan de relevante gegevens in uw sollicitatieformulier door op de knop “Bewijsstukken linken” te klikken die u naast elke sollicitatie onder de tab “Sollicitatie(s)” van uw EPSO-account vindt.

Daarmee krijgt u toegang tot de lijst met bewijsstukken die u naar uw EPSO-account heeft geüpload. De documenten zijn gegroepeerd per bestandstype. U moet aan elke vermelding onder “Onderwijs en opleiding” en “Werkervaring” een eerder geüpload document in het overeenkomstige bestandstype linken. Uw identiteitskaart/paspoort moet eveneens door een gelinkt document worden gestaafd.

U heeft hier de volgende mogelijkheden:

1. weergeven/bekijken (icoontje oog);
  2. linken (icoontje ketting);
  3. alle links verwijderen (icoontje bovenaan);
  4. link verwijderen (icoontje gebroken ketting).

Deze bewijsstukken worden niet doorgegeven aan de aanwervende diensten.